Στέλλα Μπελιά

Stella Belia

Callformom: Μία τέλεια μαμά πως είναι?

Στέλλα: Τέλεια μαμά; Υπάρχει; Δεν είναι είδος προς εξαφάνιση; Η «καλή» μαμά αγαπάει, ακούει, βάζει όρια και βοηθάει τα παιδιά της να αναπτυχθούν ολόπλευρα μέχρι που να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν με σιγουριά. Η «τέλεια» μαμά δεν ξέρω πραγματικά τι χαρακτηριστικά θα μπορούσε να έχει. Ούτε είμαι ούτε έχω γνωρίσει καμιά ως τώρα.

Callformom: Προσωπικός χρόνος υπάρχει?

Στέλλα: Προσωπικός χρόνος πάντα υπάρχει ακόμα κι αν είσαι η μοναδική ενήλικη μέσα στο σπίτι. Συνήθως τον αφιερώνω σε ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες κυρίως σχετικές με τον ακτιβισμό.

Callformom: Πόσες φορές το χρόνο φοράς ψηλοτάκουνα?

Στέλλα: Ποτέ και το γράφω κατηγορηματικά, είναι αδύνατον να περπατήσω, νιώθω σαν ξυλοπόδαρη.

Callformom: Ποιό είναι το αγαπημένο σου ρούχο?

Στέλλα: Παντελόνες και φαρδιά μπλουζάκια, να μπορείς να κάτσεις άνετα στο πάτωμα είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά και να μην σε νοιάζει που μια αγκαλιά σημαίνει ωραιότατα σημάδια από δαχτυλομπογιές και εκούσια διακόσμηση  των ρούχων σου.

Callformom: Γράψε μας μία αγαπημένη συνταγή

Στέλλα: Συχνά φτιάχνω γιαουρτόπιτα -συνήθως λίγο πριν λήξουν τα γιαούρτια- εύκολη και γρήγορη καλή λύση για δεκατιανό στο σχολείο:

1φλυτζάνι τσαγιού μαργαρίνη, 2φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 4 αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, 3φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1φλυτζάνι τσαγιού γιαούρτι και ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού (εναλλακτικά βανίλια) και εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί Ν.30 και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για 40-45 λεπτά. Όταν κρυώσει κοσκινίσουμε επάνω της την άχνη ζάχαρη.

Είμαι η Στέλλα Μπελιά μητέρα δύο δίδυμων αγοριών,

είμαι νηπιαγωγός και ασχολούμαι με διάφορα μέσα και έξω από το σπίτι.

Leave a comment